“Fotoğrafın Gücü ve Basın Fotoğrafı” sunumuyla, usta Foto Muhabiri Ercan ARSLAN konuğumuz – 2 Nisan 2019

“Fotoğrafın Gücü ve Basın Fotoğrafı” sunumuyla, usta Foto Muhabiri Ercan ARSLAN konuğumuz – 2 Nisan 2019

2 Nisan 2019 Salı günü 19:30’da, ödüllü ve usta foto muhabiri, akademisyen Ercan ARSLAN konuğumuz olacak.

Foto muhabirleri ve fotoğrafçılar tarihe fotoğraf makinası ile görsel notlar düşer. Bu notlar bir kişinin bir kurumun bir şehrin bir ülkenin ve Dünya’nın görsel hafızasını oluşturur. Bir fotoğraf bazen, sayfalar dolusu bir kitaptan daha etkili olabilir. Peki, fotoğraf insanların kaderini değiştirebilir mi? Türk ve Dünya basınında Fotoğraf hakkettiği değeri görebiliyor mu? Foto muhabirlerinin durumu nasıl? Bu sunumda soruların cevabını göreceğiz.

Günümüzde, Dijital teknoloji fotoğraf dünyasında, devrim etkisi yarmıştır. Sosyal medya ve insanların düşünce yapasındaki değişiklikler sayesinde fotoğraf, yükselen değer ve popüler bir uğraş artık. Dijital teknoloji ile birlikte kalitesiz ve sıradan fotoğrafların sayıca artması nedeniyle de, görüntü kirliliği ve etik sorunları da beraberinde getirmiş durumda. Fotoğrafçılar olarak bu durumu sorgulayacağız.

Sonuç olarak bu sunumu amacı, Fotoğraf severleri fotoğrafın gücü ve basın fotoğrafı üzerinden, bir fotoğraf yolculuğuna çıkarmak.

ERCAN ARSLAN

1970 doğumlu olan Ercan Arslan, 1997 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümünden mezun oldu.

1995 yılından buyana Milliyet Gazetesi’nde Foto Muhabiri olarak görev yapan Arslan, aynı zamanda MSGSÜ Fotoğraf Bölümü,

YTÜ Fotoğraf – Video Bölümünde   “Basın Fotoğrafı” dersleri vermektedir.

Kişisel ve gurup sergilerinden bazıları;

Su ile Gelen Kültür –İstanbul,

Perdedeki Kadınlar –İstanbul,

Mal Pazarı-Bursa,

Oksijen- İstanbul

Ara Güler ve İzzet Keribar ile “Kadına Dair” –İstanbul

Öteki İstanbul- İtalya,

İpek Yolu- Güney Kore

Doğuya Dokunmak –Güney Kore

sergilerine katıldı.

Televizyon;

Ercan Arslan, 2013 yılında World Travel Channel da “Şimdi Fotoğraf Zamanı” adlı 21 bölümlük bir televizyon programı hazırlayıp sundu.

Kitap;

Doğuya Dokunmak (Kamil Fırat-Ercan Arslan) 

Aldığı Ödüllerinden bazıları;

2011 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  “Yılın Fotoğrafçısı” ödülü,

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği  “Avrupa Birliği Ödülü 1.lik”,

Getty İmages Fotoğraf  “Başarı Ödülü ”,

Fuji Film İstanbul’un Hazineleri 1.lik

Ercan Arslan;

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti,

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği,

Ve İFSAK Onur üyesidir.

 

 

 

Yorumunuz

E-posta ile abone olun

Abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Blog İstatistikleri

  • 40.583 Ziyaretçi görüntüleme (05.Mart.2018 itibarı ile)