
Fotoğraf Söyleşisi: Sahne Sanatları Fotoğraf Çekimleri (Ali Ulvi – Mehmet İzdeş)

Sahne Sanatları Fotoğraf Çekimleri sunum ve söyleşisi ile 7 Ocak 2020 19:30’da, Mehmet İzdeş ve Ali Ulvi konuğumuz oluyor.
Sunum; Tiyatro, dans, bale ve konser gibi değişken ışık koşullarında çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor.
Ali Ulvi BAYCAN
1958 Adana doğumlu.
ODTÜ Petrol Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Fotoğraf ile ilk karşılaşma küçük yaşlarda olsa da 1970’li yılların başlarında SLR fotoğraf makinesi ile fotoğraf (slayt ve renkli) çekmeye başladı.
1980’de karanlık oda kurup, siyah-beyaz çekmeye ve tab etmeye başladı.
Satranç Müzesi’nde satranç takımlarının fotoğraflanması ve kataloğunun hazırlanması projesi ile Afsad ile tanıştı.
8. Uluslararası Fotoğraf Sempozyumu, Aydıncık (Mersin) ve Keçiören İlçelerinin , 2019-Avrupa Hareketlilik Haftasının Fotoğraflanması Projelerinde yer aldı.
Uluslararası Ethos Tiyatro Festivalleri (12-13), Uluslararası Çağdaş Solo Dans Festivalleri (1-2), Uluslarası Ankara Flamenko Festivali (12-13), 25.Bartın Uluslararası Tiyatro Festivali ve Ankara Komedi Festivallerinde (4-5) AFSAD adına fotoğraf çekimleri yaptı.
AFSAD’da Temel Fotoğraf Eğitimleri verdi , Sahne Sanatları Fotoğraf Atölyesi Eğitimleri vermeye devam ediyor.
AFSAD Yönetim Kurulu üyesidir.
Mehmet İZDEŞ
1960 yılı Burdur doğumlu.
Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ve ODTÜ Petrol Mühendisliği Bölümünü bitirdi.
Fotoğrafa 1973 yılında karanlık oda çalışmaları ile başladı.
AFSAD’la 2009 yılında tanıştı,
AFSAD’da; İleri Düzey Fotoğraf Kursu, Doğa ve Makro, İnsan ve Portre ve Belgesel Atölyelerine katıldı.
2015 yılında New York Fotoğraf Enstitüsü (NYIP) Profesyonel Fotoğrafçılık Bölümünü bitirdi.
Yurt içi ve yurt dışında fotoğraf sergilerine katıldı, yurtdışı fotoğraf yarışmalarında fotoğrafları ödüller aldı
Satranç Müzesi Fotoğraf Projesi, 8. Uluslararası Fotoğraf Sempozyumu, Aydıncık(Mersin) , 2019-Avrupa Hareketlilik Haftasının Fotoğraflanması Projelerinde yer aldı.
Uluslararası Ethos Tiyatro Festivalleri (11-12-13), Uluslararası Çağdaş Solo Dans Festivalleri (1-2), Uluslarası Ankara Flamenko Festivali (12-13), 25.Bartın Uluslararası Tiyatro Festivali ve Ankara Komedi Festivallerinde (4-5) AFSAD adına fotoğraf çekimleri yaptı.
AFSAD’da Temel Fotoğraf Eğitimleri verdi, Sahne Sanatları Fotoğraf Atölyesi Eğitimleri vermeye devam ediyor.
AFSAD Yönetim Kurulu üyesidir.